Μεγάλη γκάμα auto CPAP σε μοναδικές τιμές

Υπνική άπνοια

admin

29/08/2015

Blog

Η Υπνική άπνοια (ή άπνοια ύπνου) είναι μια διαταραχή του ύπνου που χαρακτηρίζεται από παύσεις της αναπνοής ή μείωση του ρυθμού της αναπνοής κατά τον ύπνο, δηλαδή όταν η αναπνοή του ασθενούς εξασθενεί ή σταματάει εντελώς για 10–15 δευτερόλεπτα ή και περισσότερο. Κάθε παύση της αναπνοής, που ονομάζεται άπνοια, μπορεί να διαρκέσει για αρκετά δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά, και μπορεί να συμβεί, εξ ορισμού, τουλάχιστον 5 φορές σε μια ώρα. Ομοίως, κάθε ασυνήθιστη μείωση του ρυθμού της αναπνοής ονομάζεται υπόπνοια. Η υπνική άπνοια χαρακτηρίζεται ως δυσυπνία, που σημαίνει μη φυσιολογική αναπνευστική συμπεριφορά  κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όταν η αναπνοή είναι σε παύση, το διοξείδιο του άνθρακα συσσωρεύεται στην κυκλοφορία του αίματος. Ο εγκέφαλος δίνει εντολή για να ξυπνήσει ο κοιμισμένος και να αναπνεύσει όπου θα αποκαταστήσει τα επίπεδα του οξυγόνου και θα κοιμηθεί και πάλι. Η άπνοια ύπνου συχνά διαγιγνώσκεται με μια ολονύκτια δοκιμή ύπνου που ονομάζεται πολυυπνογράφημα, ή “μελέτη ύπνου”. Υπάρχουν τρεις μορφές της άπνοιας ύπνου:. Κεντρική (CSA), αποφρακτική (OSA), και σύνθετη ή μικτά άπνοια του ύπνου (δηλαδή, ένας συνδυασμός της κεντρικής και αποφρακτικής) που αποτελούν 0.4%, 84%, και 15% των περιπτώσεων, αντιστοίχως. Στην κεντρική, η αναπνοή διακόπτεται από την έλλειψη της αναπνευστικής προσπάθειας, στην αποφρακτική η αναπνοή διακόπτεται από ένα φυσικό μπλοκ της ροή του αέρα όπου συνήθως ακολουθεί το ροχαλητό. Υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις άπνοιας του ύπνου, γιατί οι άνθρωποι είτε δεν αναφέρουν την κατάσταση ή δεν γνωρίζουν ότι έχουν άπνοια ύπνου. Ανεξάρτητα από τον τύπο, ένα άτομο με άπνοια ύπνου σπάνια γνωρίζει οτι έχει δυσκολία στην αναπνοή ακόμη και αμέσως μετά το ξύπνημα.

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι παρόντα επί σειρά ετών (ή ακόμα και δεκαετίες), χωρίς ταυτοποίηση, διάστημα κατά το οποίο το άτομο μπορεί να πάσχει απο ημερήσια υπνηλία και κούραση που σχετίζονται με τις διαταραχές του ύπνου. Η άπνοια ύπνου επηρεάζει όχι μόνο τους ενήλικες αλλά και κάποια παιδιά.

Οι επιπτώσεις της άπνοιας μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για ατυχήματα οδήγησης και εργατικών ατυχημάτων. Αν δεν ατιμετωπιστεί, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για άλλα προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης. Ακόμη και ο θάνατος θα μπορούσε να προκύψει από την αποφρακτική άπνοια λόγω της έλλειψης οξυγόνου στο σώμα.

Η πιο κοινή θεραπεία για μέτρια έως σοβαρή άπνοια ύπνου, είναι η χρήση συσκευής συνεχούς θετικής πίεσης αεραγωγού CPAP ή αυτόματη θετική πίεση αεραγωγού auto CΡΑΡ ή APAP. Ο πάσχων φοράει συνήθως μια πλαστική μάσκα προσώπου, η οποία συνδέεται με ένα εύκαμπτο σωλήνα στην συσκευή CPAP. Αυτή παράγει την απαιτούμενη πίεση αέρα για να κρατήσει τον αεραγωγό του ατόμου ανοιχτό κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ενώ μια απλή συσκευή CPAP απαιτεί μία μόνο συνεχόμενη πίεση (συνήθως καθορίζεται σε μια ολονύχτια μελέτη ύπνου), μια αυτόματη συσκευή CPAP (ΑΡΑΡ) θα ορυθμίσει αυτόματα την πίεση του αέρα που απαιτείται για την ελαχιστοποίηση των απνοιών και υποπνοιών. Προαιρετικά κάποια μοντέλα με ενσωματωμένο υγραντήρα, θερμαίνουν και υγραίνουν τον αέρα ωστε να είναι πιο άνετη η θεραπεία σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζει πρόβλημα ο χρήστης. Οι επιπλέον προμήθειες CPAP περιλαμβάνουν τη μάσκα, σωλήνα, και τα φίλτρα της συσκευής. Δαπάνες μηχανή CPAP μπορεί να είναι υψηλότερη εάν ο υγραντήρας συμπεριλαμβάνεται. Αν και η θεραπεία με CPAP είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στη μείωση των απνοιών και λιγότερο δαπανηρή από άλλες θεραπείες, μερικοί ασθενείς βρίσκουν τη εξαιρετικά άβολη.

 

Related Posts

Συσκευή αποστείρωσης – απολύμανσης για CPAP & BiPAP

admin

25/10/2018

Blog

Ιδανική για προληπτική αποστείρωση σε ετήσια βάση ή κατόπιν αλλαγής του χρήστη της αναπνευστικής συσκευής. Έχει αποδειχθεί ότι σκοτώνει το 99,99% των μικροβίων και των βακτηριδίων. Στην όλη διαδικασία απολύμανσης δεν απαιτείται νερό, σαπούνι ή χημικό καθαρισμό. Μπορείτε να απολυμάνετε πλήρως το μηχάνημα CPAP και τα σχετικά εξαρτήματα συμπεριλαμβανομένης της μάσκας και των σωληνώσεων σας […]

Read More

auto CPAP Philips Respironics DreamStation

admin

28/11/2016

Blog

auto CPAP Philips Respironics DreamStation ΑΓΟΡΆΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ HOMECARESHOP.GR To νέο CPAP που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις ανάγκες σας! Μικρό μέγεθος & βάρος Αθόρυβη λειτουργία Έγχρωμη οθόνη LED, με εικονίδια τύπου Smartphone Αυτόματη προσαρμογή φωτεινότητας της οθόνης Αυτοδιάγνωση καλής λειτουργίας Ενημέρωση της πορείας της θεραπείας Ενσωματωμένο Bluetooth Αναλυτικές […]

Read More